Nye forældre

 

Selvfølgeligheder og det vi ikke altid når at sige den første dag!

 

KBHbarn:

Du skal oprette dig som bruger af KBHbarn. Inden dit barn starter i børnehaven, skal du udfylde stamoplysninger på dit barn, så vi kan komme i kontakt med jer, hvis dit barn er sygt.

På KBHbarn lægger vi opslag ud om f.eks. arrangementer, forældremøder, sygdom, fødselsdage, etc. Vi lægger også løbende billeder ud fra dagens pædagogiske aktiviteter. Det er også her, du kan følge med i vores pædagogiske planlægning.

Du kan se mere på:

http://www.kbhforældre.dk/

 

Mødetider og pædagogiske aktiviteter:

Husk at sige goddag til os, så vi ved, I er kommet, og dit barn registreres i KBHbarn.

 

Dagens pædagogiske aktiviteter går i gang lige efter vores samlinger.

En god overgang til børnehaven indebærer, at dit barn har tid til at finde sig til rette med de andre børn, finde legeaftaler og være med til opstart af aktiviteterne.
Derfor anbefaler vi, at være her inden samlingen der starter ved 9.30 tiden.

 

Hentetider:

Vi lukker kl. 17.00, hvor dit barn senest skal være hentet. Hvis du en sjælden gang ikke når at komme inden lukketid, så ring og giv os besked i god tid. Husk at sige farvel til personalet, når I har hentet jeres barn.

 

Tøj:

Klæd dit barn på til dagen. Vi er ude stort set hver dag, så der skal være praktisk tøj til inde- og udebrug. Sørg for, at tøjet er robust, praktisk og nemt for barnet selv at tage på.

 

Du vil nogle gange opleve, at det roder i garderoben. Det skyldes mange børn og stor aktivitet. Vi arbejder på at lære børnene at rydde op efter sig, men som du kan se, er det en proces. Hvis vi rydder op efter børnene, så lærer de ikke at rydde op selv, men at der bliver ryddet op efter dem.

 

Det hænder, at børnenes tøj bliver væk. Specielt det tøj der ikke er navn i.  Sæt derfor navn i alt dit barns tøj, så er det nemmere for dig og os at finde.

Glemt tøj lægger vi i garderoben ved hoveddøren.  Vi erstatter ikke bortkommet tøj.

 

I barnets rum skal der være:

  • Flyverdragt
  • Regntøj/gummistøvler
  • Skiftetøj (undertøj, bukser, trøje, sokker)
  • Hue, vanter, varm trøje
  • Hjemmesko
  • Evt. sovedyr

 

Hvis dit barn stadig bruger ble, så sørg for at der altid findes bleer i dit barns skab på badeværelset.

 

Sygdom:

Det er vigtigt, at du ikke sender dit syge barn i børnehave. De andre børn og personalet kan blive smittet, og vi ender i en ond cirkel, hvor der kan gå lang tid, før vi kommer sygdommen til livs. Vi ved godt, det kan være svært at vurdere barnets sygetilstand, når man skal af sted om morgenen. Som udgangspunkt er barnet sygt, når det har feber, men det kan også være sygt uden feber, f.eks. ved slem forkølelse, hyppig diarré, øjenbetændelse eller når det ikke er i stand til at deltage i både inden- og udendørs aktiviteter.

 

Giv også personalet besked hvis du har mistanke om, at dit barn ikke er helt frisk.
Fortæl os hvis der sker forandringer eller hændelser i hjemmet, som påvirker dit barn.

Vi kan hjælpe og forstå dit barn bedre, hvis vi kender baggrunden, når dit barn er trist og ked af det – uden nødvendigvis at være syg.

 

Vi forventer, at du sørger for afhentning af dit barn (og evt. kontakter en læge), når vi ringer efter at have vurderet, at dit barn er for sygt til at være i børnehave.

For at forebygge sygdomme beder vi dig vaske hænder med dit barn, når I kommer om morgenen.

 

Vi henviser i øvrigt til sundhedsstyrelsens side om smitsomme sygdomme hos børn:

https://www.sst.dk/da/sygdom-og-behandling/smitsomme-sygdomme/smitsomme-sygdomme-hos-boern

 

Ferie:

Når dit barn holder fri fra børnehaven eller holder sommerferie, skal du huske at skrive dig på de ferielister, som hænger på opslagstavlen i garderoben.

Det er vigtigt, at du overholder de datoer, hvor du har skrevet dig på, da vi planlægger vores personale ressourcer derefter.

 

Kultur:

Det er vigtigt, at voksne respekterer børnehavens regler i institutionen. Vi er en lille børnehave, og som voksen fylder man mere, end man tror. Respekter børnenes legeområder og aktiviteter ved at bruge en lille stemme og brug garderoben til at klæde dit barn af/på.

Det er ikke tilladt at tale i mobiltelefon i børnehaven. Har du en vigtig samtale, så tag den på trappen eller i køkkenet ved kontoret, hvis der er ledigt.